Formule 1

Lewis Hamilton legt uit waarom hij maar voor één jaar tekende: "Het zijn ongewone tijden"

Uitgegeven door Bart • 2 maart 2021 13:25 • Print artikel

Bij de presentatie van de nieuwe Mercedes W12 is Lewis Hamilton dieper ingegaan op het feit dat hij slechts voor één seizoen heeft bijgetekend. Waar een contractverlenging slechts een kwestie van een paar weken leek, werd het een maandenlange soap met veel speculatie in de media. En dat na een uiterst succesvol seizoen, waarin de 36-jarige Brit het ene record na het andere verbrak en Michael Schumacher evenaarde met zeven wereldtitels.

Lewis Hamilton


"Allereerst moet ik zeggen dat ik een gelukkig persoon ben en bijna alles heb bereikt wat ik in deze fase van mijn leven wilde bereiken", zo begon Hamilton zijn verhaal bij de presentatie van de nieuwe auto. "Voor mij ontbrak de noodzaak om ver in de toekomst te kijken. We leven in ongewone tijden en ik wilde gewoon niet langer dan een contract voor één jaar. Dan kunnen we later alsnog bekijken of we langer met elkaar doorgaan."

Vorig jaar stond voor Hamilton ook in het teken van zijn strijd voor gelijkheid en diversiteit in de motorsport. Samen met Mercedes heeft hij een stichting opgezet om dit te bewerkstelligen. "Dat wordt mijn grootste doel in 2021, waar het in het verleden alleen om het winnen van titels ging. Vorig jaar is er veel over gelijkheid gesproken, maar het waren vooral woorden. Het is tijd voor daden."

Hamilton zei dat hij uitgekeken had naar de onthulling van de nieuwe auto. "Het is geweldig om het resultaat van het harde werk in de fabriek aan de wereld te kunnen laten zien. In de winter heb ik veel contact gehouden met de engineers, omdat ik op de hoogte wilde blijven van alle ontwikkelingen. Daardoor denk ik beter op het seizoen voorbereid te zijn. De spanning werd steeds opgebouwd, dus ik kan niet wachten om met de W12 het circuit op te gaan."

Lewis Hamilton


FOTO'S nieuwe Mercedes W12

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS