Formule 1

Lewis Hamilton kan het weer eens niet laten en probeert weer een psychologische spel met Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 februari 2020 09:02 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Amerika besloten Lewis Hamilton en Max Verstappen de strijdbijl in de media te begraven. De F1-coureurs gaven aan om zaken onderling te bespreken, toch kan wereldkampioen Hamilton, zoals hij al vaker deed, het niet laten om toch via de media het psychologische spel te spelen en zijn concurrent onder druk te zetten.

Lewis Hamilton Max Verstappen

Recent zei de Red Bul-coureur dat Hamilton ‘goed is, maar niet god’ en dat hij de zesvoudig wereldkampioen met hetzelfde materiaal kan verslaan. Tijdens de lancering van de nieuwe Mercedes F1-auto, haalt de coureur uit naar het commentaar van Verstappen. “Ik vind het grappig om te zien”, zegt Hamilton. “Ik heb altijd geweten dat ik op de baan moet spreken. Vaak zie ik dat als een teken van zwakte.”

Ondertussen zegt de Brit geen druk te kennen en dat al het personeel van Mercedes klaar en volledig gericht is op het komende seizoen. “In deze tijd van het jaar voel je niet echt druk, het gaat gewoon om plezier hebben”, aldus de Mercedes-coureur. “Je bent gefocust, maar het gaat echt om het genieten van het moment. De jongens hebben hard gewerkt om de auto samen te stellen. Er zijn er slechts twee van ons die er in mogen rijden, dus dat is behoorlijk ongelofelijk. Dit jaar is mijn achtste jaar bij het team en de sfeer is elk jaar hetzelfde."

"Iedereen kan niet meer opgewonden zijn, meer enthousiast of gedreven. Ik zou zeggen dat dit het meest indrukwekkende is, omdat we het succes hebben gehad. Het zou behoorlijk makkelijk voor ze zijn om achterover te hangen. Je hebt dezelfde groep, iedereen is super gefocust, er moet zoveel werk gedaan worden in de achtergrond om zeker te stellen dat alles soepel verloopt en ik denk dat iedereen in deze fase opgewonden raakt, iedereen is weer opgefrist, vernieuwd en klaar voor de uitdaging die voor ons ligt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS