Formule 1

Lewis Hamilton kan alleen nog bedreigd worden door Valtteri Bottas: "Wordt nog een felle strijd"

Uitgegeven door Bart • 13 oktober 2019 16:37 • Print artikel

Mercedes haalde zondag in Japan de zesde wereldtitel bij de contructeurs op rij binnen, maar is ook verzekerd van de wereldtitel bij de coureurs. Lewis Hamilton eindigde in Suzuka op de derde plaats en kan alleen nog voorbijgestreefd worden door teamgenoot Valtteri Bottas. Het gat in de WK-stand bedraagt nu 64 punten in het voordeel van de Brit en die strijd lijkt ook wel beslist. Volgens Hamilton zelf verandert er de komende races niet veel.

Lewis Hamilton


"We gaan niet anders of vrijer races nu de strijd tussen ons gaat", zei Hamilton in gesprek met Paul di Resta direct na de race. "We worden niet vrijer gelaten, omdat we altijd vrij zijn om te racen. Het zal nog zeker een felle strijd worden."

Het is de vraag hoe serieus we die uitspraken moeten nemen, maar duidelijk was wel dat Hamilton niet te spreken was over de tactiek van het team. Op een moment in de race was er een felle discussie te horen over de boordradio. Na afloop wilde Hamilton er niets over kwijt. "Ik wil het team feliciteren met de wereldtitel, dit is een zeer verdiende titel. Zes titels op rij is fantastisch. Ik wilde gewoon de meeste punten voor het team binnenhalen vandaag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS