Formule 1

"Lewis Hamilton is van een andere planeet, maar niet zo compleet als Michael Schumacher was"

Uitgegeven door Bart • 22 december 2020 14:04

Lewis Hamilton evenaarde dit jaar het recordaantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher. De 35-jarige Brit verbeterde daarnaast het ene record na het andere van de legendarische Duitse coureur, maar toch blijft er twijfel rond hem bestaan. Veel heeft Hamilton namelijk te danken aan zijn materiaal, aangezien de Mercedes extreem dominant is sinds de invoering van de hybride motoren. In 2016 werd Hamilton verslagen door zijn teamgenoot Nico Rosberg, die zijn landgenoot Schumacher hoger inschat dan Hamilton.

Nico Rosberg Lewis Hamilton


"Schumacher was duidelijk de meest complete coureur ooit", zo zegt Rosberg in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "De manier waarom hij zijn sport beleefde, zijn motivatie om zichzelf en zijn team continu te blijven verbeteren, dat was enorm. Dat gebeurt geen tweede keer in de Formule 1."



Rosberg was tussen 2010 en 2012 drie jaar teamgenoot van Schumacher en wist hem in alle jaren voor te blijven in het kampioenschap. Na zijn wereldtitel in 2016 hield de Duitser het voor gezien. De strijd met Hamilton was intens en Rosberg omschrijft zijn voormalig teamgenoot als extreem snel. "Hamilton is een natuurtalent, een coureur van een andere planeet. Als hij in een auto stapt, is hij direct snel. Heel indrukwekkend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS