Formule 1

Lewis Hamilton is nog niet klaar met Charles Leclerc: "Hij kan hetzelfde niveau aan agressiviteit terugverwachten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2019 10:03 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft Charles Leclerc gewaarschuwd dat hij niet altijd zo toeschietelijk gaat zijn, in duels met Charles Leclerc. De Brit viel de Ferrari-coureur tijdens de Grand Prix van Italië meerdere keren aan en werd door zijn rivaal op een gegeven moment in het gras geduwd. De Mercedes-coureur moest zijn aanval afbreken en de Monegask kreeg een waarschuwing voor zijn gedrag.

GP Italie Leclerc versus Hamilton

“We hadden elkaar geraakt”, reageert Hamilton, als hem wordt gevraagd wat er gebeurd was als hij niet aan zijn zesde wereldtitel had gedacht. De wereldkampioen zegt dat Leclerc één van de meest ‘respectvolle’ coureurs op de grid is, maar waarschuwt tegelijkertijd dat Leclerc ook hetzelfde niveau aan agressiviteit terug kan verwachten.

“Als het de andere kant op gebeurt, dan hoop ik dat hij er ook cool onder blijft”, aldus de Mercedes-coureur. Zijn teambaas Toto Wolff vindt echter dat de waarschuwingsvlag te licht was en dat een straf op zijn plek was geweest. “Als hij dat blijft doen, gaan we in de toekomst meer auto’s zien, die elkaar raken”, aldus de Oostenrijker.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS