Formule 1

Lewis Hamilton heeft geen interesse in de simulator: "Hooguit 20 rondjes per jaar"

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2021 19:20 • Print artikel

Lewis Hamilton veroverde afgelopen weekend de 100e pole position uit zijn carrière en boekte een dag later zijn 98e overwinning in de Formule 1 door Max Verstappen in de eindfase te verschalken. De 36-jarige Brit doet veel op ervaring en heeft in tegenstelling tot de jonge coureurs geen simulator nodig. Ook de track walk op donderdag kan hem weinig meer interesseren.

Lewis Hamilton


"Ik rij nauwelijks in de simulator", aldus Hamilton in een reactie aan Sky Sports F1. "Ik rij hooguit 20 rondjes per jaar. De simulator heb ik totaal geen interesse in."

Op donderdag voorafgaand aan een F1-weekend lopen of fietsen veel teams een ronde over het circuit. Ook dat is niet besteed aan de regerend wereldkampioen. "Toen ik jonger was, deed ik de track walk wel, maar ik vind het nutteloos. Het is totaal anders als je op hoge snelheid op een bocht afrijdt. Het is energieverspilling. In een weekend probeer ik zo veel mogelijk energie te sparen voor de momenten dat het er echt toe doet."

"De race begint al op vrijdagochtend in de trainingen. Dan probeer je dingen uit en ga je op zoek naar alle puzzelstukjes. Als de kwalificatie begint, heb je geen keuze meer. Of je alle stukjes hebt of niet, je moet de puzzel gaan leggen. Je kijkt naar data uit voorgaande jaren en naar de ronden van je collega's. Dan moet je ervoor zorgen dat je nergens iets laat liggen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS