Formule 1

Lewis Hamilton haalt uit naar mensen die COVID-19 adviezen negeren: "Onverantwoordelijk en egoďstisch"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 maart 2020 09:28 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft uitgehaald naar de mensen die niet voldoende rekening houden met COVID-19. In de diverse landen wordt door overheden gevraagd om voldoende afstand te houden en zich aan de maatregelen te houden. De mensen die dat niet doen, worden door de F1-coureur ‘onverantwoordelijk en egoďstisch’ genoemd.

Lewis Hamilton

Social distancing’ is een kreet die veelal geroepen wordt door regeringsleiders om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid. De wereldkampioen kwam zelf ook in de gevarenzone, nadat hij een evenement bezocht waar ook Idris Elba aanwezig was. Elba werd later positief gevonden en zit na het annuleren van de Grand Prix van Australië in zelf-isolatie. Nu heeft de zesvoudig wereldkampioen Formule 1 iedereen gevraagd om hun deel te doen om te zorgen dat de pandemie niet verergert. “Het maakt me zo triest om te horen dat er zoveel doden over de wereld vallen”, zei Hamilton om Instagram. “Ik weet dat de meeste van ons beperkt zijn met de kennis over het hoe en waarom dit gebeurt.”

“Er zijn mensen die nog steeds naar clubs en bars gaan en grote groepen die samenkomen, waarvan ik persoonlijk denk dat het totaal onverantwoordelijk en egoďstisch is. Ik bid voor de veiligheid van mijn familie, maar ook voor jullie. Ik bid voor deze die werken in lokale winkels, leveranciers, doktoren en verpleegsters die hun eigen gezondheid op het spel zetten om anderen te helpen en die het land levend houden. Dat zijn de helden. Alsjeblieft, blijf veilig thuis.”

“Als je het kan, probeer en neem de tijd om je leven te beoordelen en de situatie en hoe je de dingen voor een betere toekomst kan veranderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS