Formule 1

Lewis Hamilton goed verliezer: "Ik gun het Kimi van harte! Ook Max reed een erg sterke race!"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 21 oktober 2018 22:23 • Print artikel

Lewis Hamilton kon de wereldtitel opeisen, maar de derde plaats tijdens de Grand Prix van Verenigde Staten was niet genoeg. De Brit startte nog vanaf pole een reed een halverwege de race aan de leiding, maar een tweestopper zorgde ervoor dat hij de race niet kon winnen.

Hamilton liet zien dat hij een goed verliezer kan zijn: “Ik wil eerst Kimi feliciteren met de overwinning, ik gun het hem van harte. Ook Max reed een erg sterke race”, vertelde Hamilton direct na de race. Räikkönen won na 113 races droog te staan en Verstappen werd tweede vanaf P18.

Hamilton vertelde daarna over de strategie van Mercedes, die op de schop werd gegooid door de VSC: “Het was een risico dat we namen. We wisten dat het pitstopvenster eraan kwam en gingen naar binnen, zodat we zo weinig mogelijk tijd verloren tijdens de pitstop. Uiteindelijk bleek het te vroeg te zijn en kreeg ik teveel last van blaren.”

Ook Hamilton kon genieten van de gevechten met de andere podiumkandidaten: “Het zat dicht bij elkaar en ik probeerde ze nog in te halen. Ik kwam bijna voorbij aan Max, maar hij verdedigde sterk. Er zat uiteindelijk niet meer in vandaag, dus ik ben wel tevreden met het resultaat.”

Hamilton heeft de wereldtitel nog niet binnen, maar heeft nu een voorsprong van 71 punten op Vettel. Dat betekent dat een achtste plaats in Mexico al genoeg is om de titel binnen te halen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS