Formule 1

Lewis Hamilton geeft hint over afscheid: "Op mijn 40e niet meer in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 06:56 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft dit jaar een flinke kluif aan Max Verstappen, maar hoopt nog altijd zijn achtste wereldtitel te kunnen veroveren. Dan zou hij echt op eenzame hoogte komen te staan. In aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk wordt de 36-jarige Mercedes-coureur gevraagd hoe lang hij nog actief wil blijven op het hoogste niveau.

Lewis Hamilton


Hamilton tekende eerder dit jaar slechts een 1-jarig contract bij Mercedes, maar de verwachting is dat dat verlengd gaat worden. Waar Kimi Raikkonen (41) en Fernando Alonso (volgende maand 40) nog een stukje ouder zijn, ziet Hamilton zich als veertiger niet meer in de Formule 1 rijden.

"Ik hoop niet dat ik op mijn 40e nog in de Formule 1 rij", aldus Hamilton in een reactie aan GP Fans. "Ik wil nog zo veel andere dingen doen. Totaal weg van het circuit. In het leven weet je nooit hoe het gaat lopen, het gaat allemaal zo snel. Ik had zeker niet verwacht dat ik dit jaar zo veel plezier zou hebben." Daarmee doelt Hamilton uiteraard op de forse strijd om de titel met Max Verstappen.

Hamilton is niet bang om de Formule 1 vaarwel te zeggen. Volgens de Brit staan er genoeg talenten klaar om in zijn voetsporen te treden. "Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc, maar zeker ook Carlos Sainz. Hij zit net bij Ferrari en rijdt erg goed. Samen met Leclerc vormt hij een erg sterk duo. De Formule 1 is in goede handen en ik voorspel dan ook een mooie toekomst."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS