Formule 1

Lewis Hamilton feliciteert Max Verstappen met pole: "Na de test dachten we verder achter te liggen"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2021 04:06 • Print artikel

Alle Formule 1-fans kunnen zich opmaken voor een fraaie strijd om de wereldtitel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Zo veel is duidelijk na de kwalificatie in Bahrein. Mercedes heeft tijdens de wintertest geen verstoppertje gespeeld, Red Bull heeft minimaal een gelijkwaardige zo niet sneller auto. In Q3 in Bahrein was Verstappen 0.388 sneller dan Hamilton en de Brit was dan ook onder de indruk van de snelheid van de concurrent.

Lewis Hamilton


"Alle credits naar Max, hij deed het geweldig en was dat laatste rondje echt heel snel", zo keek Hamilton terug in het interview met David Coulthard. "Ik heb echt gepusht voor een snel rondje en ik was ook snel, maar helaas was het niet goed genoeg. Dit was het beste dat ik in me had."

Mercedes meldde na de wintertest balansproblemen en wil zich terugvechten. Volgens Hamilton is daar al een begin mee gemaakt. "Sinds de test heeft het team goed werk geleverd om de auto te verbeteren. Ook in de fabriek is hard gewerkt, vooral op het gebied van de aerodynamica. Alleen door hard te werken kunnen we dichter bij Red Bull komen. Als ik eerlijk ben, staan we nu al dichter bij dan we na de wintertest dachten. We dachten verder achter te liggen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS