Formule 1

Lewis Hamilton denkt nog niet aan stoppen: "Ik denk dat ik tot mijn dood bij Mercedes blijf"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 12:05

Lewis Hamilton wil nog zeker enkele jaren door in de Formule 1 en denkt nog lang niet aan stoppen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn ogen gericht op een record brekende achtste titel in de F1. Vorig jaar stak Max Verstappen daar op het laatste moment een stokje voor. Dit jaar komt Hamilton niet in de buurt van onze landgenoot.

Lewis Hamilton


Hamilton zegt in een interview op de website van de Formule 1 dat hij zichzelf niet ziet vertrekken bij Mercedes. "We trekken al jarenlang samen op en meerdere keren komen er verhalen over een pensioen naar buiten. Maar ik voel me gezonder dan ooit, ik ben fit, ik hou van wat ik doe en ik wil nog lang niet stoppen."

"Het is altijd mijn doel geweest om bij Mercedes te blijven", vervolgt Hamilton. "Ik hou van de jarenlange samenwerking die we hebben. We hebben al veel bereikt en niet alleen in de sport, ook daarbuiten. Er is nog veel werk te verzetten en we kunnen nog veel meer bereiken. Daar wil ik onderdeel van zijn. Ik denk dat ik tot mijn dood bij Mercedes blijf. Ik denk dat ik als coureur nog wel even meekan, dus daar stuur ik wel op aan."

Die achtste wereldtitel zal Hamilton altijd in zijn hoofd houden. "Natuurlijk is dat een uitdaging. Niemand heeft dat ooit behaald in de geschiedenis van de sport. Ik benader het nog altijd alsof het mijn eerste titel zou zijn. Wereldkampioen worden voelt zo uniek en speciaal. Dat is niet te omschrijven. Als je ouder wordt, is de reis naar het doel veel belangrijker dan het doel zelf. Het draait nu ook om het bredere plaatje, maar mijn hoofddoel is die achtste wereldtitel. Ik zou enorm trots zijn als ik dit bij Mercedes voor elkaar zou kunnen krijgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS