Formule 1

Lewis Hamilton blij met updates, maar wil meer: "Ze waren echt veel te snel voor ons"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 07:01 • Print artikel

Lewis Hamilton kwalificeerde zich op de vijfde positie voor zijn thuisrace over het circuit van Silverstone. De Engelsman haalde tijdens de race alles uit de kast om op het podium te komen, iets wat hij moest en zou bereiken. Na een intense strijd met Charles Leclerc en Sergio Perez lukte het de Mercedes-coureur om de derde positie te bemachtigen.

Lewis Hamilton

“Ik heb echt alles gegeven vandaag, maar ze waren echt te snel voor ons. Van het gevecht met Checo heb ik ook genoten, maar de Red Bull was weer super snel op het rechte stuk. Ik ben het team enorm dankbaar voor het team en de updates die we hebben meegebracht dit weekend, het heeft echt geholpen.”

Na de pitstops leek het er op dat Hamilton moeite had om temperatuur in zijn banden te krijgen, maar volgens de zevenvoudig wereldkampioen steekt de vork anders in de steel. “We verloren wat tijd tijdens de pitstop, maar daarna ben ik echt als een gek gaan pushen. Voor mijn gevoel hadden we eigenlijk om beide sets banden even veel snelheid. Op het einde werd het heel tricky toen ik Checo in mijn nek had zitten, ze zijn zo snel op het rechte stuk. We blijven als team natuurlijk innoveren en zoeken naar prestaties in de auto.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS