Formule 1

Lewis Hamilton bekent schuld in touché met Alex Albon: "Het was volkomen mijn fout"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 17 november 2019 20:04 • Print artikel

Lewis Hamilton kwam als derde over de finish in Brazilië, maar het kan zijn dat deze positie hem nog afgenomen gaat worden. Hamilton had het lastig in Brazilië en kon tot twee keer toe niet voorkomen dat Max Verstappen hem inhaalde. Tijdens de laatste safety car ging Hamilton naar binnen om soft banden te halen. De kersverse wereldkampioen hoopte daarmee dat hij nog druk kon zetten op Max Verstappen voor de winst. Alleen raakte hij Alexander Albon tijdens een inhaalactie. Deze situatie zal na de race onderzocht worden. Hamilton mocht wel naar het podium voor zijn derde positie.

Lewis Hamilton

"Pierre Gasly heeft het echt geweldig gedaan”, dat was het eerste wat Hamilton zei tegen Rubens Barrichelo. “Daarnaast wil ik ook meteen mijn excuses aanbieden aan Albon. Ik probeerde een move te maken en dacht dat er een gat was, maar er was niet genoeg ruimte. Het was volkomen mijn fout."

Hamilton had de hele race moeite met de snelheid van de latere winnaar Max Verstappen. "In deze race heb ik echt alles gegeven om bij Max Verstappen in de buurt te blijven, maar Red Bull was gewoon veel te sterk. In de bochten kwamen we nog wel bij ze in de buurt, maar op de rechte stukken waren ze gewoon echt veel te snel. Ook als we een andere strategie hadden aangehouden, waren we nog niet bij ze in de buurt gekomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS