Formule 1

Lewis Hamilton baalt van overvolle kalender: "Het hangt ervan af hoeveel offers je wilt brengen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2020 13:53 • Print artikel

Zoveel miljoenen op de bank, maar opmaken is er niet bij. F1-wereldkampioen Lewis Hamilton vindt het ‘ongelofelijk lastig’ om de offers te brengen om aan de top van de Formule 1 te blijven. De kalender telt inmiddels 22 races en daardoor zijn de coureurs vaker weg van hun families. “Het zal ongeveer gelijk liggen met de meeste sportmannen en -vrouwen”, aldus de Mercedes-coureur als hem door Crash.net gevraagd wordt naar de opofferingen voor zijn sport.

Lewis Hamilton


“Het is misschien wat anders, omdat wij zoveel reizen. Dat is een extra belasting die het echt moeilijk maakt om een goede relatie te onderhouden. Zeker als dingen niet helemaal perfect zijn.”

Zo kondigde teamgenoot Valtteri Bottas aan de vooravond van de Abu Dhabi Grand Prix aan dat hij na een driejarig huwelijk uit elkaar ging met zijn vrouw. "Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen toegewijd zijn aan je sport en uitrusten en genieten van je quality time", vervolgt Hamilton zijn verhaal. “Het is voor iedereen anders, maar als je de verhalen van atleten uit andere sporten hoort, geldt dat eigenlijk voor ons allemaal."

"Maar er zijn ook veel atleten die dat goed kunnen managen, kijk naar Seb. Veel atleten hebben over het algemeen een vrolijk leven. Maar ik ben iemand die het ontzettend lastig vindt. Als je zo competitief wilt zijn, moet je 100 procent toegewijd zijn. Je wilt er geen extra belastingen naast hebben die je uit je concentratie kunnen halen. Het hangt ervan af hoeveel offers je uiteindelijk wilt brengen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS