Formule 1

Lewis Hamilton als door een angel gebeten: "Ik weet niet wie het volgt, maar het heeft geen invloed op mij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2019 10:25 • Print artikel

Lewis Hamilton kan zich niet druk maken om de mening van voormalig Mercedes F1-teamgenoot Nico Rosberg. Volgens de Duitser heeft de Britse wereldkampioen door zijn leeftijd wat van zijn rauwe snelheid verloren, waardoor hij in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije zowel Max Verstappen als Valtteri Bottas voor zich moest dulden.

Lewis Hamilton Max Verstappen F1

“Eerlijk gezegd, heb ik de blog nog nooit gezien, ik weet niet wie het volgt, maar het heeft geen invloed op mij of wat van doen met mijn leeftijd”, reageerde de Brit als door een angel gebeten tegen het Engelse Autosport. “Of het juist is of fout, het maakt mij niet uit. Alles waar je naar moet kijken is mijn CV aan resultaten over de jaren en die spreken min of meer voor zichzelf. Dus, natuurlijk zijn er mensen die niet het succes hebben dat ik heb gehad en willen het misschien naar beneden praten, maar dat ik oké.”

Hamilton zelf zegt zich beter dan ooit te voelen en dat zijn prestatie in Hongarije dat aantoont. “Ik las een erg goed boek, het heet volgens mij de Four Agreements”, aldus de Brit. “Er zit een element in dat zegt je dingen niet persoonlijk moet opvatten, dus als iemand iets over je zegt, gaat het eigenlijk niet over jou, het gaat over hoe ze over zichzelf voelen. Ik ben 34 jaar oud, maar ik voel me alsof ik beter rij dan ooit tevoren. Hopelijk kun je zien dat ik niet van mijn snelheid heb verloren.”

“De kwalificatie gaat niet altijd fantastisch, je moet gewoon door. Races zijn niet altijd fantastisch, de laatste in Duitsland was klote. Maar weet je wat, je moet direct doorgaan, het loslaten, er is niets wat je kunt doen aan het verleden, alles wat je kan doen is het proberen te vormen voor de toekomt.”

“Eerlijk gezegd, ik kan niet trotser zijn, uiteindelijk wil je trots op jezelf zijn en ik voel me echt trots op mijzelf en hoe ik reed, omdat dat is hoe ik altijd wil rijden en hoe je dan als team levert.”

Ga terug in de tijd en kijk eens onderstaande video van een toen nog jonge Lewis Hamilton:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS