Formule 1

Lewis Hamilton (48 miljoen per jaar) en Sebastian Vettel (42 miljoen per jaar) kunnen wel wat missen aan salaris nu F1-teams werknemers tijdelijk ontslaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 april 2020 20:08 • Print artikel

De Coronacrisis raakt de Formule 1 zwaar en daardoor zitten diverse teams in zwaar weer. In het voetbal hebben de spelers bij sommige clubs al salaris ingeleverd. Volgens de Engelse media gaan zowel Lewis Hamilton (€ 48 miljoen per jaar) als Sebastian Hamilton (€ 42 miljoen per jaar) dit voorbeeld volgen, om respectievelijk Mercedes en Ferrari te helpen. McLaren heeft inmiddels een salarisverlaging doorgevoerd voor Carlos Sainz en Lando Norris.

Salaries Lewis Hamilton 48 miljoen Sebastian Vettel 42 miljoen

“Tijdelijk worden een aantal werknemers ontslagen als onderdeel van een bredere kostenbesparende maatregelen, vanwege de impact van COVID-19 pandemie op onze activiteiten”, zegt McLaren in een statement. “Deze maatregelen zijn er op de korte termijn op gericht op het beschermen van banen om er voor te zorgen dat onze medewerkers terug kunnen keren naar full-time werk, wanneer de economie zich herstelt.” Carlos Sainz en Lando Norris hebben volgens het Engelse Express vrijwillig aangeboden om hun salaris met 2 miljoen pond en 600.000 pond te verlagen. Ook teamdirecteur Zak Brown en andere belangrijke medewerkers hebben een deel van het salaris afgestaan. McLaren heeft ongeveer 850 medewerkers en het verlof, dat volgende week van start gaat, zal eind mei herzien worden.

De Daily Mail meldt dat de meervoudig wereldkampioenen Formule 1; Lewis Hamilton met Mercedes en Sebastian Vettel met Ferrari praten om een salarisverlaging door te voeren tot het einde van het jaar. Om welke bedragen dit gaat is nog niet bekend. Overigens is ook Charles Leclerc bereid om salaris in te leveren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS