Formule 1

“Leclerc het braafste jongetje van de klas in gevecht met Max Verstappen, alleen nu met Hamilton..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 september 2019 18:22 • Print artikel

Charles Leclerc heeft op de Formule 1-analisten Allard Kalff en Kees van de Grint behoorlijke indruk gemaakt. In het begin van het seizoen vonden ze de jonge coureur uit Monte Carlo in gevecht met Max Verstappen nog een beetje te braaf, maar hij heeft tijdens de Grand Prix van Monza laten zien dat hij dat achter zich gelaten heeft. Zijn overwinning was dan ook super verdiend.

Charles Leclerc het braafste jongetje van de klas in gevecht met Max Verstappen, alleen nu met Hamilton

“In het begin van het seizoen was Leclerc een beetje het braafste jongetje van de klas”, vindt Allard Kalff. “Zoals hij in het begin van het seizoen met Max Verstappen in het gevecht was, toen zag je gewoon dat hij zich in hield. Alleen nu met Hamilton gaat hij ook het gevecht aan. Op het randje en misschien een beetje over het randje, maar hij laat niet meer het kaas van zijn brood eten.”

Van de Grint is het daar helemaal mee eens. “Hij heeft zich enorm ontwikkeld. Het zat er denk ik altijd al wel in, maar hij durft het nu ook te doen. En het mooie was dat de stewards het ook toe lieten. Daardoor konden ze ook echt het gevecht aan en werd het een hele spannende strijd. Eerst met Lewis en daarna ook nog met Bottas”.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS