Formule 1

Le Mans testdag: alle 62 auto's kwamen op de baan; Toyota, Oreca, Corvette en Ferrari de snelste in hun divisie

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juni 2019 19:02 • Print artikel

Vandaag, 2 juni 2019, hadden de 62 deelnemers aan de 24 uur van Le Mans acht uur lang de tijd om grip te krijgen op de ins en outs van het iconische circuit. De testdag is verplicht voor de 'first-time Le Mans'-coureurs, maar ervaren coureurs en ervaren teams zijn ook dankbaar voor de mogelijkheid om het circuit te verkennen, met nog dertien dagen te gaan voor één van de belangrijkste dagen van het jaar.

Le Mans 2019 pit exit testdag

Velen zullen sinds de race van vorig jaar niet meer naar Le Mans zijn geweest. Voor beginners is alles nieuw. Allemaal keken ze uit naar de overstap naar het 13.626 km lange circuit, ter voorbereiding op de grote race. Door alle teams werd volop gebruik gemaakt van de een volle dag durende sessie. Het weer was schitterend: 37 ° C op de baan en een luchttemperatuur van 31 ° C. Na de statische foto-oproep van zaterdag kwamen de 62 auto's vandaag in actie, waarbij elke ploeg zijn tegenstanders kon wegen. De 43 teams die de 62 wagens in het startveld vertegenwoordigen, zijn verdeeld in vier klassen: 8 in LMP1, 20 in LMP2, 17 in LMGTE PRO en 17 in LMGTE Am.

le mans 2019 nr8 toyota ts050

De 33 nieuwkomers hebben allemaal hun verplichte tien ronden voltooid, waarvan er vijf officieel moeten worden getimed. Testen was vandaag het operatieve woord, van bandencompounds tot pitstop-operaties en brandstofverbruik. Vervolgens waren er controles op betrouwbaarheid en weerstand en herziening van het boek met de regelgeving. Het is misschien maar een testrun, maar het is zeker niet makkelijk!

Le Mans 2019 Oreca Jackie Chan Racing

Coureurs maakten kennis met een paar kleine wijzigingen in het circuit: een nieuw baanoppervlak, nieuwe curbstones onder een andere hoek, smallere doorgangen en zones met meer rubberen afzettingen dan voorheen. De nieuwe Full Course Yellow-procedure is vandaag ook getest. Race Control had de ideale gelegenheid om te controleren of de regels volledig door iedereen werden begrepen en het leger baancommissarissen zorgde ervoor dat de procedure soepel verliep.

Le Mans 2019 testdag nr63 Corvette

Op dinsdag kunnen teams de Bugatti-track gebruiken voor hun last-minute controles. Toyota, Porsche, Rebellion, Aston Martin en United Autosports hebben allemaal een verzoek ingediend om dit te doen. Over twee weken vanaf nu, vieren de winnaars van de 24 Uren van Le Mans en van het FIA-WEC hun overwinning!

Le Mans 2019 testdag Ferrari 488 nr62 WeatherTech Racing

Klik hier voor de resultaten van de testdag voor de 24 Uren van Le Mans op zondag 2 juni 2019.

Le Mans 2019 event poster

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS