Formule 1

"Langdurige contracten Max Verstappen en Charles Leclerc goed voor de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 25 maart 2020 05:13 • Print artikel

Aan het einde van 2020 lopen veel contracten van F1-coureurs af. Een ongekend Silly Season leek zich af te tekenen, maar door het vroegtijdig verlengen van de contracten met Max Verstappen en Charles Leclerc is dat enigszins ingedamd. Red Bull en Ferrari hebben hun talent voor lange tijd vastliggen, al komen nog wel de stoeltjes van onder meer Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo vrij. En dat zijn maar een aantal van de coureurs waarvan het contract afloopt. Voor Ross Brawn zijn de contractverlengingen van Verstappen en Leclerc een goed signaal voor de Formule 1.

Ross Brawn


"Het bemoedigt mij dat deze coureurs voor lange tijd zijn vastgelegd", aldus de sportief directeur van de F1 in het officiŽle Formula 1 Magazine. "Dat klinkt voor mij niet dat deze teams het nieuwe contract met de F1 niet zouden gaan ondertekenen."

"Ik denk dat we allemaal graag langer in de Formule 1 actief willen blijven. De F1 is altijd een soort steekspel geweest, maar we richting ons allemaal op de toekomst van de sport. Alle individuen zijn competitief ingesteld en het is een positief signaal dat deze topcoureurs een langdurige verbintenis hebben ondertekend."

"Door zich aan hun team te verbinden, helpen Verstappen en Leclerc hun team aan een bepaalde identiteit. Dat is bemoedigend voor de toekomst van de sport."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS