Formule 1

Lando Norris woest over sponsorstickers: "Onacceptabel, het kan je hele weekend verpesten"

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2024 11:15

Diverse coureurs hadden tijdens de kwalificatie in Monaco last van sponsorstickers die loslieten omdat de coureurs dicht langs de muur reden. Bij Charles Leclerc belandde een sticker op zijn voorvleugel, Sergio Perez zei twee tienden verloren te hebben en ook Lando Norris kreeg een sticker op zijn band. De McLaren moest een extra pitstop maken, maar had voldoende tijd om alsnog Q2 te halen.

Lando Norris


Na afloop was de Brit totaal niet te spreken over de sponsorstickers op de muren. Vrijdag hadden de coureurs er ook last van. Het werd besproken met de wedstrijdleiding, maar tijdens de kwalificatie was het nog niet opgelost.

"Ik moest naar de pits om de sticker te laten verwijderen, dat zou in de Formule 1 niet moeten kunnen gebeuren", zei Norris na afloop tegenover de verzamelde media. "Eigenlijk is het maar stom dat zoiets kan gebeuren. We hebben het besproken en het zou opgelost worden, maar dat is klaarblijkelijk niet gebeurd."

"Het is bizar dat je geluk moet hebben", vervolgde Norris. "Ik had het geluk dat ik tijd over had om nog een run te kunnen doen in Q1. Anders had het mijn kwalificatie en mijn hele weekend kunnen ruïneren."

Tijdens de race zou het zomaar weer kunnen gebeuren. "Als een sticker op je auto komt, is er niets wat je eraan kunt doen. Dan verpest het je race. Ze moeten met een betere oplossing komen dan stickers. We komen dicht bij de muur en raken de muur ook. Het is onacceptabel dat zoiets je hele weekend kan verpesten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS