Formule 1

Lando Norris wil Nyck de Vries aftroeven bij McLaren: “Ik wil ze hoofdpijn bezorgen”

Uitgegeven door Bart • 24 april 2018 18:12 • Print artikel

Lando Norris heeft zijn zinnen gezet op de titel in de Formule 2 en hoopt daarmee Nyck de Vries af te troeven in de strijd om een F1-stoeltje bij McLaren. Een titel in de F2 betekent namelijk dat je een jaar later niet in het kampioenschap mag uitkomen. Norris pakte in Bahrein de koppositie door de eerste race te winnen en vervolgens vierde te worden in de tweede race. “Ik wil McLaren hoofdpijn bezorgen”, zegt Norris op Crash.net. “Ze moeten er minimaal over nagedacht hebben.”

Nyck de Vries


Nyck de Vries zei eerder dit jaar dat hij verwacht door te schuiven naar de Formule 1 als hij het F2-kampioenschap op zijn naam schrijft. Daar wil Norris dus een stokje voor steken. “Momenteel zijn ze tevreden met Fernando en Stoffel. McLaren heeft nu ook meer behoefte aan ervaren coureurs. De ontwikkeling van de auto gaat dan sneller dan wanneer ik ingestapt zou zijn. Ik zou ook moeten wennen aan de Formule 1.”

Momenteel wil Norris nog niet te ver vooruitkijken. “Ik moet me concentreren op wat ik moet doen en dat is de Formule 2 winnen. Later kan ik me dan bezig houden met andere zaken.”

Babe-box

Xtra

COLUMNS