Formule 1

Lando Norris over test voor McLaren: "Limiet nog niet bereikt, dus er is nog meer dat ik eruit moet halen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 18 mei 2018 17:13 • Print artikel

McLaren junior coureur Lando Norris wordt gezien als wellicht het grootste talent voor de Formule 1. In Barcelona bij de F2 hoofdrace kwam de Brit tot een verdienstelijke podiumplek achter de Nederlander Nyck de Vries en nog een groot talent uit Engeland, George Russell. Ook in de sprintrace kwam Norris op de derde plaats en hij leidt momenteel het kampioenschap met een voorsprong van 21 punten op zijn naaste concurrent Alexander Albon.

Lando Norris

Na de F2 mocht het supertalent nog even in Barcelona blijven voor testdagen. Norris mocht niet alleen voor McLaren testen maar een dag eerder ook voor Pirelli. McLaren had in Barcelona hun MCL33 met vele nieuwe updates voorzien. Wat in het bijzonder opvalt is de nieuwe neus van de auto van Alonso en Vandoorne.

Lando Norris had over de test het volgende te vertellen: “Vanuit een F2 auto in een McLaren F1 auto te stappen is een grote stap die even wennen is, maar de nieuwe auto was goed en gaf me vertrouwen om ook in de snelle bochten voluit te gaan. Ik heb zelf niet de limiet bereikt dus er is nog meer dat ik eruit moet halen maar dat komt wel als ik meer kilometers maak. Maar de 156 rondjes waren zeker een stap in de goede richting.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS