Formule 1

Lando Norris heeft nog niet gesproken met Lewis Hamilton: ‘Ik heb zijn telefoonnummer niet’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 11 oktober 2018 12:00 • Print artikel

Lando Norris gaat aankomend seizoen zijn opwachting maken in de Formule 1. De 19-jarige Brit wordt daarmee de jongste Britse coureur is F1 aller tijden. Norris maakt een soortgelijk carrièrepad mee als Lewis Hamilton en hij kijkt op tegen de viervoudig wereldkampioen op. Norris heeft echter sinds zijn overstap niet met Hamilton gesproken.

null

Norris gaat volgend seizoen voor Mclaren rijden. De Brit volgt daarmee een soortgelijke route als Hamilton, die 11 jaar geleden zijn stormachtige debuut maakte in de koningklasse van de autosport. De twee hebben elkaar alleen noog nooit gesproken: “Ik heb zijn telefoonnummer niet eens. Ik heb hem nog nooit gesproken denk ik, misschien één keer”, liet de jonge Norris weten. “Het zou leuk zijn, want volgens mij is Lewis gewoon een coole gast.”

Norris wordt volgend jaar de tweede Britse coureur op de F1-grid. Misschien komt daar nog een derde bij: George Russell zit nog altijd te wachten op het nieuws over zijn potentiële zitje bij Williams voor volgend seizoen. Zou Russell plaats nemen bij Williams dan zullen er 3 Britse coureur op de startopstelling staan, iets wat sinds 2016 al niet meer gebeurd is. Toen reden Hamilton, Jenson Button en Jolyon Palmer in de Formule 1.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS