Formule 1

Lance Stroll moet overleven in de Williams-bolide: ‘Totaal geen vooruitgang geboekt’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 16:12 • Print artikel

Lance Stroll heeft zich negatief uitgelaten over de FW41, de bolide waarmee hij aan de start komt tijdens de Formule 1-races. De jonge Canadees heeft veel moeite met wagen en scoorde dit seizoen pas zeven punten. Williams zelf staat onderaan in de constructeursstand met acht punten.

Lance Stroll

Stroll gaat in 2019 zeer waarschijnlijk voor Force India rijden, waarmee hij vermoedelijk een wagen krijgt, die hem waarschijnlijk veel meer punten gaat opleveren. De FW41 heeft het hele seizoen al problemen met de stabiliteit en koeling en Stroll gaat zelfs zo ver zeggende dat hij al een heel seizoen aan het ‘overleven’ is.

Stroll: “Het is een moeilijk jaar. De auto is al het hele jaar niet waar we hem willen hebben. Het voelt aan als overleven. Er zijn veel weekenden geweest, waar we in Q1 uitgeschakeld werden. Ook had ik vaak een goede start, waardoor ik richting de top 10 ging, om vervolgens weer terug te vallen door een gebrek aan snelheid.”

Stroll vertelt verder dat Williams bijna geen progressie heeft geboekt over het hele jaar: “We rijden het hele jaar al met een achterstand. Volgens mij heeft het team bijna geen ontwikkelingen geboekt met de wagen.” Stroll probeert toch wat positiviteit uit het seizoen te halen: “Dit alles heeft me wel volwassener gemaakt. Ondanks dat het een moeizaam jaar was, heb ik veel informatie op kunnen nemen en heb ik ook veel kunnen leren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS