Formule 1

Lamborghini komt in 2021 niet naar de Formule 1, CEO Stefano Domenicali: "Ik zou zeggen dat het..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2018 13:37 • Print artikel

In 2021 doen de nieuwe regels haar intrede in de Formule 1. Toch komt deze wijziging voor Lamborghini te vroeg. CEO Stefano Domenicali, voormalig teambaas van Ferrari, zegt dat er andere prioriteiten voor het merk zijn dan investeren in de hoogste klasse van de autosport.

null
Lamborghini CEO Stefano Domenicali: "Er zijn andere prioriteiten..."

“Ik zou zeggen dat het op het moment lastig is, vanwege het investeringsniveau dat op dit moment nodig is voor de Formule 1”, zei Domenicali tegen de officiële website van de F1. “Niet om competitief te zijn, maar om alleen al deel te nemen is het erg hoog. Op dit moment moet Lamborghini in haar prioriteiten investeren: in een nieuw product, in het netwerk, in de dealers. We consolideren in een grote groep, een grote groei. Daarom zie ik dat instappen in de Formule 1 op korte termijn niet mogelijk is. Maar zeg in het leven nooit 'nooit'.”

Lamborghini was overigens al tussen 1989 en 1993 actief in de Formule 1, toen de 3,5 liter motoren haar intrede deden. Het merk was in die tijd eigendom van Chrysler. Het team leek aan het einde van deze periode een samenwerking aan te gaan met McLaren. Ayrton Senna en Mika Häkkinen testten beiden de V12-motor die 670pk leverde in de auto’s, maar koos uiteindelijk toch voor Peugeot. “Uiteindelijk was er niet genoeg geld om in 1993 de commerciële kant te betalen”, aldus Domenicali.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS