Formule 1

Ladies start your engine! W-Series definitief van start op nat Hockenheim; Beitske Visser traint P4! + UITSLAGEN

Uitgegeven door Peter Vader • 3 mei 2019 17:06

Het eerste raceweekend van de W-Series, een vast terugkerend onderdeel tijdens de DTM-weekenden in 2019, ging vandaag van start met de vrije trainingen op het circuit van Hockenheim. Onder een wisselvallige omstandigheden reden de dames op vrijdagochtend hun eerste ronden en daarmee ging de W-Series definitief aan hun eerste raceweekend beginnen.

W-Series cars on track Hockenheim

In de ochtendsessie was het voor iedereen nog een beetje wennen. Maar de rangorde tekende zich toch al snel af. De resultaten na de ochtendtraining waren:

w Series

De middagsessie betekende heftige regenval en de training werd zelfs stilgelegd met de rode vlag. Niets ernstigs, maar een deelneemster was op een spekglad baangedeelte van het circuit gespind en blokkeerde de doorgang.

W-Series red flag Hockenheim

Beitske Visser reed beide sessies niet onverdienstelijk. In FP1 realiseerde ze de vijfde snelste tijd, ’s middags veroverde ze zelfs de vierde plek. Jamie Chadwick was in beide sessies de snelste van het veld met een tijd van 1:38.650 in de ochtend. ’s Middags liepen de rondetijden snel op naar gemiddeld 1:56.000 vanwege de heftige regenbuien. Beitske Visser was een van de weinigen die het ’s middags beter deed dan ’s morgens! Morgen vindt de eerste race plaats, dan is de nieuwe raceserie alleen voor vrouwelijke coureurs pas echt van start!

W-Series FP2 Hockenheim

W-Series opstellen pitstraat

Event poster Hockenheim

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS