Formule 1

“Kwam het verschil tussen Pierre Gasly en Max Verstappen door de upgrades?”

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 juli 2019 19:11 • Print artikel

Afgelopen weekeind was er geen Formule 1. Dus nemen Kees van de Grint en Allard Kalff uitgebreid de tijd om de vragen van de Formule 1-fans door te nemen. Een van de vragen die aanbod kwam, was of het verschil tussen Max Verstappen en Pierre Gasly veroorzaakt werd doordat Max met de nieuwe upgrades reed tijdens de door Verstappen gewonnen Grand Prix van Oostenrijk.

Pierre Gasly

“Het antwoord daarop is nee”, zegt Allard Kalff. “Ik heb er zelf ook onderzoek naar gedaan en het enige verschil was dat Max met de nieuwe voorvleugel reed en Gasly niet. Maar dat kwam, omdat Max er een beter gevoel bij had dan Pierre. En dat leverde misschien een tijdwinst op van een tiende van een seconde, maar zeker niet een halve seconde of meer."

Kees van de Grint voegt nog toe: “Het is hartstikke leuk dat mensen een beetje voor Pierre op willen komen. Maar het gat was zelfs veel dan groter dan een halve seconde. En ik blijf er bij dat als je teamgenoot wint en jij wordt op een ronde gereden dan gaat er iets mis. Hij had veel beter moeten presteren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS