Formule 1

Kvyat zal weinig in de Ferrari zitten: "Misschien dacht zijn management dat dit de juiste oplossing was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 15:54 • Print artikel

De nieuwe baan van Daniil Kvyat bij het F1-team van Ferrari gaat voornamelijk simulatorwerk zijn, nadat de Scuderia eerder bekend maakte dat de bij Red Bull weggestuurde coureur was vastgelegd als ontwikkelingscoureur. “De rol van ontwikkelingscoureur wordt normaal gesproken geassocieerd met werk in de simulator”, vertelt een woordvoerder van Ferrari tegenover Tass. “De hoofdzakelijke baanwerkzaamheden worden afgedekt met onze andere coureurs.”

Daniil Kvyat

Toni Vilander die voor Ferrari in de GTs in Amerika in actie komt was verrast, zo vertelt hij tegen het Finse C More. “Het brengt waardevolle ervaring naar Ferrari, omdat hij vorig jaar nog een coureur was. Misschien dacht zijn management dat dit de juiste oplossing was, zelfs als de simulator de rijvaardigheden niet verbetert. Hij moet niet lang een testcoureur blijven, omdat elk doel van een coureur is om te racen” zegt de Fin daarover. Hij vraag zich dan ook af of de Rus de rol gebruikt om bij een aan Ferrari gelinkt team terecht te komen, zoals Haas of Sauber.

“In de werkelijkheid wordt het lastig voor Daniil, maar misschien kan hij ook de steun van wat sponsors krijgen” zegt Vilander.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS