Formule 1

Kritiek verstomde na fantastische optreden van Max Verstappen, maar...: "Vier goede races maken het nog niet fantastisch"

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2019 12:57 • Print artikel

De F1 kreeg in de beginfase van het seizoen stevige kritiek dat er vooral saaie races te zien waren. Optochten zonder mooie gevechten en inhaalacties. Dat met name Max Verstappen daar in de laatste races verandering in heeft gebracht, wil volgens Haas-teambaas Gunther Steiner nog niet zeggen dat het euvel verholpen is.

Grosjean Magnussen


De kritiek verstomde na het fantastische optreden van Max Verstappen in Oostenrijk. Zijn inhaalrace bracht hem de overwinning, al kwam de echte zekerheid over die zege pas drie uur na het zwaaien met de zwart-wit geblokte vlag. De laatste inhaalactie op Charles Leclerc moest onderzocht worden, maar die beslissing durfden de stewards niet aan dat veel kritiek in de races daarvoor.

Daarna volgde een mooie race in Silverstone, het regenspektakel in Duitsland en het interessante gevecht in Hongarije tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. "We hebben een aantal goede shows gezien, maar we zijn er nog niet na vier goede races", zegt Steiner tegen Motorsport.com. "We moeten de sport beter maken, een gelijk speelveld creŽren. De F1 is de meest spannende sport in de wereld, dat moeten we niet vergeten."

"Maar met vier goede races is het nog niet fantastisch", vervolgt Steiner. "Iemand heeft een budget van 1 miljard dollar en leeft in een droomwereld. We hebben vier goede races gehad, maar er kunnen zo maar vier saaie races volgen. Dan klagen we weer. Je moet het grotere plaatje in gedachten houden. We willen niet 4, maar 21 goede races. Het grote plaatje hangt samen met een budgetplafond. Dat zal niet meteen alles oplossen, maar het is wel een stap in de goede richting. Laat de coureurs racen, na vier goede races is het nog niet meteen fantastisch."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS