Formule 1

Kritiek op Ferrari: “Ferrari vecht tegen een Red Bull waar een Honda-motor achterin ligt! En Mercedes is van een compleet andere planeet"

Uitgegeven door Johann Petermann • 14 mei 2019 14:30 • Print artikel

De 'Winterkampioenen' van de F1 zoals ze mannen bij Ferrari werden genoemd, zullen het liefst zo snel mogelijk de Grand Prix van Spanje willen vergeten. Het grote Ferrari kon geen vuist maken ten opzichte van Mercedes en moest zelfs toezien hoe de Red Bull van Max Verstappen, ten koste van de rode bolides, naar het podium reed.

Briatore

Dit is ook voormalig teambaas Flavio Briatore niet ontgaan. De Italiaan is zoals bekend niet op zijn mondje gevallen en is nu dan ook keihard in zijn kritiek op het team van Ferrari.

“Ferrari vecht tegen een Red Bull waar een Honda-motor achterin ligt! En Mercedes rijdt zelfs op een compleet andere planeet. Dit circuit vertelt de waarheid. Lukt het hier niet dan kan je de titel vergeten. Het gaat zelfs lastig worden om überhaupt een race te winnen. In de interviews hoor je daarentegen dat het allemaal wel meevalt," aldus Briatore.

Na de vijfde één-twee van de Zilverpijlen op rij, lijkt Briatore gelijk te hebben. De volgende race op het programma, Monaco, lijkt wederom ten prooi vallen aan Mercedes. Hamilton en Bottas waren namelijk erg sterk in de derde sector van Barcelona. Deze bochtige en trage sector geeft een indicatie dat ze op het op het bochtige en trage Monaco ook goed uit de voeten kunnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS