Formule 1

Kostenplaatje nieuwe updates RB14 Max Verstappen meer dan 1 miljoen euro, halve seconde winst: "We zijn nog aan het finetunen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 mei 2018 05:18 • Print artikel

De upgrades waar het team van Aston Martin Red Bull Racing in Spanje mee naar buiten zijn gekomen hebben Daniel Ricciardo en Max Verstappen geen windeieren gelegd. In de tweede trainingssessie van vrijdagmiddag sloten beide coureurs deze af met een klassering in de top drie, Ricciardo zat achter de snelste man Lewis Hamilton en Max Verstappen direct achter zijn teamgenoot op P3.

Formule 1 2018 Max Verstappen


Red Bull is zichtbaar blij met de updates aan de RB14, die qua prijskaartje meer dan één miljoen euro hebben gekost. "We konden in de eerste en tweede sector vol in de aanval zonder dat we daar in de derde sector de prijs voor moesten betalen", zei Helmut Marko tegen Auto, Motor und sport. De upgrades die volgens teambaas Christian Horner qua kosten in een bedrag van de zeven cijfers lopen zijn volledig geslaagd. Alle prognoses uit de windtunnel zijn behaald. "Minstens een halve seconde", glunderde Marko." We zijn nog wel bezig met het finetunen van het nieuwe pakket." Hiermee geeft de Oostenrijker een duidelijke boodschap af naar de concurrentie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS