Formule 1

Komt Lamborghini naar de F1? Domencali spreekt: "De Formule 1 gaat de goede kant op met de nieuwe regels"

Uitgegeven door Johann Petermann • 13 juni 2018 07:12 • Print artikel

De Formule 1 gaat de goede richting wat de nieuwe reglementen betreft volgens de CEO van Lamborghini Stefano Domenicali. Voorheen was Domenicali teambaas van het F1-team van Scuderia Ferrari tussen 2008 en 2014. Hij werd de baas van het Italiaanse bedrijf in 2016 nadat hij kort daarvoor was aangenomen door moederbedrijf Audi.

Stefano Domenicali

Er gaan al jaren lang geruchten over het intreden van Volkswagen, Audi of Lamborghini maar nog nooit is er iets van gekomen. Dit jaar was Volkswagen echter betrokken bij de gesprekken over de nieuwe F1-motor die in 2021 geďntroduceerd zal worden samen met een hele reeks reglementswijzigingen. Domenicali is van mening dat deze wijzigingen de goede kant opgaan maar zegt er tegelijkertijd bij dat deze komende maanden 'cruciaal' zullen zijn voor de toekomst van de sport.

"De Formule 1 bevindt zich in een zeer belangrijke fase waarin alle sectoren, van de commerciële tot en met de technische en sportieve kant, onderhevig zijn aan veel verandering," vertelt de CEO aan Paddock Magazine. "Liberty Media probeert samen met de FIA de toekomst van de sport vorm te geven zodat deze sterk en gezond gaat zijn. Ik geloof dat het de goede kant op gaat en de keuzes die in de komende maanden zullen worden gemaakt, zullen cruciaal zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS