Formule 1

Komt er een ‘groene Mercedes’ op de grid in 2021?

Uitgegeven door Luke Merkx • 23 februari 2021 09:55 • Print artikel

“Nee. Alles is afgehandeld en het gebeurt niet opnieuw”, zijn de woorden van F1-CEO Stefano Domenicali. De Italiaan doelt daarmee op het kopieergedrag van Racing Point in het afgelopen seizoen. Racing Point kopieerde een groot deel van de Mercedes bolide uit 2019, wat tot enige controverse leidde in de paddock.De Racing Point F1-auto van 2020 leek zó sterk op de Mercedes van een jaar eerder, dat velen de RP20 een ‘roze Mercedes’ noemden. Dit zorgde voor veel ophef en leidde er uiteindelijk toe dat Racing Point halverwege het seizoen vijftien WK-punten werd ontnomen. Daarnaast kreeg het team een boete van maar liefst €400.000. Domenicali legt in een interview met de Italiaanse nieuwsbron Corriere della Serra uit dat er komend seizoen geen soortgelijk tafereel plaatsvindt.

“Zulke voorvallen zijn onderdeel van de historie van de sport. We zorgen ervoor dat dit soort zaken altijd netjes worden opgelost, zonder grijze gebieden. Ook deze zaak is inmiddels afgehandeld en het gebeurt niet opnieuw.”

Motorreglement 2022
De voormalig Ferrari-frontman laat zich tevens uit over de beslissing om de motorontwikkeling te bevriezen vanaf 2022. “Ik sta er volledig achter. We moeten ons bezighouden met stabiliteit binnen de sport. F1-motoren zijn erg complex. Het bevriezen van het reglement zorgt ervoor dat de verschillen in prestaties tussen de teams kleiner worden. Daarnaast zet het de deur op een grotere kier wat betreft de mogelijke inschrijving van nieuwe teams.”Stefano Domenicali werkte van 1991 tot en met 2014 voor het team van Ferrari en is sinds 2021 Chairman en Chief Executive van de Formula One Group.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS