Formule 1

Komen Cosworth, Illmor en Porsche naar de Formule 1? "Afhankelijk van de regels, de kosten en de juiste partner"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2017 12:25 • Print artikel

Corsworth, Ilmor, maar ook Porsche lijken hun pijlen te richten op een mogelijke stap in de Formule 1 na het jaar 2020. In 2021 moeten de goedkopere, simpelere motoren hun intrede gaan doen, die ook nog eens meer geluid gaan maken. Daarmee moet er een einde komen aan een tijdperk van de controversiële 1.6 liter V6 turbo motoren. Het Engelse Cosworth liet inmiddels blijken dat men geïnteresseerd is. Een bedrijf wat jarenlang synoniem stond aan de Formule 1. Ook F1-motorengoeroe Martin Illien lijkt nu ook interesse te hebben.

Formule 1 2017 Engine Regulation


“Afhankelijk van de regels, de kosten en het vinden van een partner” laat Illien, de oprichter van Illmor, weten aan het Zwitsers Blick. Ook Porsche schijnt interesse te hebben om in te stappen naast de Formule E, nu ze aan het einde van dit jaar uit de LMP1 stappen.

“Ze zoeken waarschijnlijk naar een nieuwe uitdaging. Het waren nog maar twee fabrikanten, dus ze zoeken waarschijnlijk iets nieuws, iets meer uitdagends”, reageerde Nico Hulkenberg vanuit de paddock in Hongarije, die in 2015 met Porsche Le Mans won.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS