Formule 1

Knap staaltje van matennaaien in de Formule 1, maar de wedstrijdleiding ging er niet in mee...

Uitgegeven door Daan Daniels • 11 juni 2018 09:57 • Print artikel

Carlos Sainz en Sergio Perez hebben elkaar na de race in Canada niet meer gesproken over het incident tussen beide coureurs. Perez riep over de boordradio dat Sainz een zwarte vlag had moeten krijgen, met diskwalificatie als gevolg. In een gevecht voor een plek in de top 10, botsten Sainz en Perez na een herstart. Ze raakten elkaar en Perez raakte van de baan en viel terug tot plek 13. “Zag je wat Sainz deed? Hij duwde me van de baan”, zei hij over de boordradio. “Dat moet een zwarte vlag zijn.” Een knap staaltje van matennaaien in de Formule 1, maar de wedstrijdleiding zag het toch anders.

F1


Toen hem gezegd werd dat stewards het incident onderzochten: “Wat onderzoeken ze dan. Hij stuurde in mij, ik gaf hem genoeg ruimte.”
Sainz zag het heel anders. “Perez raakte mij heel hard. Hij gooide de deur dicht. Ik bleef op mijn lijn.” De stewards beoordeelden het als een race-incident, waar niemand schuldig aan was.

Nu 20 Euro korting op tickets voor de Grand Prix van Duitsland? Profiteer nu nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS