Formule 1

Kleine kans dat Fernando Alonso in 2019/20 in FIA WEC rijdt: "Het kan een volledig seizoen zijn in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 april 2019 14:05 • Print artikel

De kans dat Fernando Alonso in 2019/20 nog voor Toyota in het FIA World Endurance Championship rijdt, lijkt klein. Het Japanse merk wil overigens ook nog niet reageren als haar gevraagd wordt naar de line-up van het eerste winterseizoen in het kampioenschap, welke vanaf september van start gaat.

Fernando Alonso 24H Le Mans RX foto Peter Vader

“We verwachten onze coureurs voor het volgende seizoen spoedig aan te kondigen”, vertelt een woordvoerder tegen het Engelse Autosport. Daarbij wil de woordvoerder niet zeggen of Brendon Hartley, de voormalig LMP1-coureur van Porsche en F1-coureur van Toro Rosso, op de radar staat. Fernando Alonso wil nog geen uitspraken doen over zijn toekomst.

“Ik heb het gevoel dat ik de batterijen weer een beetje moet opladen”, reageerde de Spanjaard tijdens de 6 uur van Shanghai. “Maar in 2020 kan het een volledig seizoen IndyCar, een volledig seizoen F1 of een volledig seizoen in een andere klasse worden.” Het lijkt er dus op dat de voormalig F1-coureur zijn opties open wil houden, wat niet past bij de plannen van het Japanse merk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS