Formule 1

Kippenvel-moment! Jacques Villeneuve terug op het circuit waar zijn vader Gilles Villeneuve verongelukte

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2019 21:50 • Print artikel

Heusden-Zolder, Belgie - Dit weekend waan je je in Amerika op Circuit Zolder tijdens het American Festival Nascar Finals. Het is ongetwijfeld een van de spectaculairste races van het jaar met een open pitwalk, een publieke startgrid en een festival vol typisch Amerikaans entertainment. Denk aan foodstanden met – hoe kan het ook anders – hamburgers en hotdogs, souvenirstanden, typisch Amerikaanse muziek, kidsanimatie, botsautos en handtekeningsessies van enkele piloten. Wat de Finale dit jaar extra speciaal maakt, is de deelname van F1-icoon Jacques Villeneuve.

racexpress Jacques Villeneuve terug het circuit waar zijn vader Gilles Villeneuve verongelukte

Jacques Villeneuve, zoon van F1 legende Gilles Villeneuve doet mee aan de Nascar Whelen Euro Series. Deze race in de NASCAR series is meteen ook een ode aan zijn overleden vader Gilles Villeneuve. In 1982 kwam Gilles in Zolder om het leven bij een tragisch ongeval tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grand Prix van België. Ter nagedachtenis is de bocht van het ongeval naar hem vernoemd: de Gilles Villeneuve chicane.

Het zal trouwens de eerste keer zijn dat Jacques op Circuit Zolder rijdt. Het wordt dus zowel voor hem als voor zijn fans een kippenvel-moment.

De halve finale van Elite 1 wordt gereden op zaterdag om 13u45, de finale op zondag om 15u45.
De finales van Elite 2 worden gereden op zaterdag om 17u05 en op zondag om 11u15.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS