Formule 1

Kimi Raikkonen voelt zich gelukkig bij Alfa Romeo: "Ik hoef niet de hele tijd naar allemaal promoties te rennen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 14:06 • Print artikel

Kimi Raikkonen maakte dit jaar de overstap naar Alfa Romeo Racing, omdat hij bij Ferrari plaats moest maken voor Charles Leclerc. Daarmee maakte de Iceman een stap terug in het veld. Toch zegt de Fin gelukkig te zijn bij Alfa Romeo, omdat hij naast het rijden minder verplichtingen heeft.

Kimi Raikkonen


"Het mag duidelijk zijn dat we sneller willen zijn en betere resultaten willen halen", aldus Raikkonen tegen Racefans. "Maar als je verder kijkt en het aankomt op werken, dan is het erg mooi. Er zijn niet zoveel mensen bij betrokken als, laten we zeggen, Ferrari of andere teams. Er zijn misschien wat plekken waarin je daar tekort komt, maar ik wist dat het anders zou zijn. Dat is wat het verschil tussen een groot en klein team maakt."

"Los daarvan geeft het me meer vrijheid om buiten het racen te doen wat ik wil. Ik hoef niet de hele tijd naar allemaal promoties te rennen. Ik waardeer dat veel meer dan mensen er waarschijnlijk over nadenken. Voor mij is mijn eigen tijd onbetaalbaar. Het is zeker een stuk beter."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS