Formule 1

Kimi Raikkonen viert 40e verjaardag: "No big deal, ik voel me nog niet echt oud"

Uitgegeven door Bart • 17 oktober 2019 11:04 • Print artikel

Kimi Raikkonen viert donderdag zijn 40e verjaardag, maar als iemand denkt dat de Fin daar veel waarde aan hecht, zit mis. De wereldkampioen van 2007 is één van de meest populaire coureurs op de F1 grid en staat bekend om zijn soms curieuze en grappige uitspraken. Zo ook over het bereiken van de mijlpaal van 40 jaar. "Voor mij is het geen big deal, mensen maken het groter dan het is", zegt de Fin tegen Sky Sports F1.

Kimi Raikkonen


"Ik voel me nog niet echt oud", zegt de Alfa Romeo-coureur. "Eigenlijk voel ik me al 15 jaar oud, dus dat is niet veranderd. In mijn hoofd voel ik me nog steeds jong en dat is het enige dat telt."

Raikkonen maakte op 21-jarige leeftijd zijn F1-debuut en wil niet meer terugkijken. "Ik zou echt niks willen veranderen. Ik heb nergens spijt van. Soms leer je wel ergens van, dingen die je wellicht beter had kunnen doen, maar ik hou daar geen slechte herinneringen aan over."

"Ik zou het niet allemaal over willen doen, dat is wel iets dat zeker is. Ik ben blij dat ik dichter bij het einde van mijn carrière zit dan nog in de beginfase. Toen ik mijn debuut maakte, was ik jong, maar nu debuteren ze op veel jongere leeftijd. De sport is wel iets veranderd, maar dat geldt voor alle sporten. Het wordt allemaal jonger en jonger, dus ik wil niet alles nog een keer over doen."

Raikkonen staat ook voor komend jaar nog onder contract bij Alfa Romeo en kan het record aantal starts van Rubens Barrichello overnemen. De Fin staat momenteel op 308 Grands Prix en de teller van de Braziliaan liep tot 322 starts.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS