Formule 1

Kimi Raikkonen over vriendschap met Sebastian Vettel: "Je gaat geen andere coureur vinden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2018 15:06

Kimi Raikkonen heeft inzage gegeven in zijn vriendschap met Sebastian Vettel. Het tweetal is inmiddels alweer vier jaar bij Ferrari en ze hebben een bijzondere vriendschap. De nooit zo spraakzame Fin geeft nu inzage in de relatie met zijn teamgenoot.“Het gebeurde tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1 in 2007. Hij was erg jong en ik was al een ervaren coureur. Ik herinner me dat ik hem ontmoette na de race, we begonnen te praten en beloofden dat we samen zouden reizen naar de volgende Grand Prix”, vertelt Kimi Raikkonen tegen La Gazzeta dello Sport. “Sindsdien zijn we vrienden geworden en onze relatie is nog closer sinds we coureurs voor Ferrari zijn.”

“Hij is rechtuit en oprecht, zoals ik, geloof ik, ook ben. Hij houdt van normaal, nog iets wat we gemeen hebben. We hebben geen geheimen. Ik heb een goede band met hem, meer dan met welke andere teamgenoot dan ook. Je gaat geen andere coureur dan hem vinden.”

“Vettel's rijstijl en zijn prestaties zijn altijd van hoog niveau. Hij heeft bijna geen slechte dagen, een zeldzame kwaliteit. Daarom is het erg lastig om hem te verslaan”, besluit de Iceman.

Het is nog onduidelijk of de Fin volgend jaar ook nog teamgenoot is van de viervoudig wereldkampioen. De beslissing ligt bij Ferrari of men in 2019 nog doorgaat met Raikkonen of voor een jonge coureur kiest. Wat voorlopig nog staat is dat de Fin de laatste wereldkampioen van Ferrari was.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS