Formule 1

Kimi Raikkonen heeft stille concurrentie gekregen voor Ferrarizitje

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 augustus 2013 15:56 • Print artikel

De afgelopen periode deden veelvuldig de geruchten de ronde dat Kimi Raikkonen gaat overstappen naar Ferrari. De Fin moet bij het team Felipe Massa gaan vervangen, want het geduld van het Italiaanse F1-team begint op te raken. De prestaties zijn te matig en al jaren is geen wereldtitel gewonnen. In de afgelopen periode werd echter weinig gesproken over andere mogelijke opties voor het Italiaanse team.


Volgens Duitse media heeft Nico Hulkenberg ook reeds gesprekken gevoerd met de Scuderia. De conversaties zouden begin deze week hebben plaatsgevonden, in de aanloop naar de Grand Prix van Belgie. Nico Hulkenberg, waarvan het gerucht gaat dat zijn contract met Sauber reeds beeindigd is, heeft er waarschijnlijk alles voor over om in 2014 in een snelle auto te stappen en Felipe uit zijn vertrouwde stoeltje te trappen.

Binnen Ferrari zijn de meningen over een mogelijke komst van Raikkonen verdeeld. De Fin ging niet lekker weg, zijn contract werd een jaar eerder afgekocht dan oorspronkelijk de bedoeling was, en de relatie met president Luca di Montezemolo raakte ernstig bekoeld. Het terughalen van Raikkonen zou een flinke deuk in het ego van de Italiaan betekenen, aangezien hij daarmee toegeeft de coureur te vroeg de laan uitgestuurd te hebben. Met Nico Hulkenberg heeft het team een rustige, professionele maar snelle coureur in dienst, waarbij men zich geen zorgen hoeft te maken over drankfeestjes en wilde uitspattingen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS