Formule 1

Kimi Raikkonen boeide het niet uit op welke plek hij de race afsloot: "Je krijgt er niets voor"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 juni 2019 15:07 • Print artikel

Het leek zo goed te gaan bij het team van Alfa Romeo. Zeker in de eerste vier races van het Formule 1 seizoen 2019. Maar nu lijkt de snelheid verdwenen te zijn zoals te zien was tijdens de Grand Prix van Canada afgelopen weekend. Gedurende de kwalificatie op zaterdag leek het allemaal nog voorspoedig te gaan voor Kimi Raikkonen, maar op zondag was daar niets van terug te zien op het Circuit Gilles Villeneuve.

Formule 1 2019 Kimi Raikkonen


De banden leken niet te werken en de snelheid was helemaal zoek. "Het was een moeilijk weekend", zei Raikkonen. "We hadden nooit genoeg snelheid kennelijk. Het was een verre van perfecte race. Eenmaal op P12 of P13 boeide het mij niet meer of ik daar finishte of als laatste. Je krijgt daar niets voor."

Vooral de grip en snelheid waren het grootste probleem voor de Fin. "In sommige ronden voelde de auto wat beter maar in andere ronden hadden een stuk minder grip. Het was niet consistent. Over het gehele weekend hadden we ook niet de snelheid om in de top tien te eindigen. De banden zijn het grote probleem. Iedereen heeft dezelfde dus moeten meer werk aan onze auto verrichten."

Het harde werk zou dan in de komende races vruchten moeten afwerpen in Frankrijk want Alfa zal dan nieuwe onderdelen gaan gebruiken. "We zouden nieuwe onderdelen moeten krijgen voor de volgende race. Hopelijk brengt dat ons terug in het gevecht om de punten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS