Formule 1

Kimi Räikkönen vergooit zijn kansen: "Ik kreeg uit het niets heel veel onderstuur"

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 10 juni 2018 13:03 • Print artikel

Ronderecords sneuvelden aan de lopende band op het circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. Snelste van de klas was Sebastian Vettel in de kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix van Canada. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen moest zich tevreden stellen met slechts een vijfde startplek.

Kimi Raikkonen

De snelle Fin vergooide zijn kansen op een goede tijd al vroeg in zijn snelle ronde. “Ik weet niet wat er gebeurde, maar in bocht twee kreeg ik uit het niets heel veel onderstuur. Ik had geen andere keuze dan van de ideale lijn te gaan. Natuurlijk is dan het vanaf dat punt gedaan met de snelle ronde. Spijtig maar wat doe je eraan”, zei 'The Iceman'.

Räikkönen deelt de startrij met de teamgenoot van Max Verstappen; Daniel Ricciardo. Räikonnen zal aan de start staan met de ultrasoft banden van Pirelli. Ricciardo gaat op zijn beurt van start met de Hypersofts. Dit kan in het voordeel zijn voor de Australiër in het begin van de wedstrijd. Maar daar is Räikkönnen niet zo zeker van. “Het is lastig te zeggen. Eigenlijk weten we het niet. We zullen zien, maar de auto is goed", aldus de niet zo spraakzame Fin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS