Formule 1

Kimi Räikkönen is de enige rijder van de topteams zonder overwinning: "Volgend jaar voor titel strijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2017 20:31 • Print artikel

SAO PAULO - Kimi Räikkönen richt zich op de strijd om de titel in 2018 . De Fin zegt dat zijn team Ferrari de fouten moet elimineren die de titelstrijd van de Italianen dit jaar heeft gehinderd. Räikkönen was de snelste rijder tijdens de wintertests, maar reed vervolgens een teleurstellend seizoen.

Kimi Räikkönen Ferrari Grand Prix Brazilië


Naast het feit dat zijn teamgenoot Sebastian Vettel hem dit seizoen danig heeft overtroffen - in de kwalificatie werd het tot dusver 13-5 voor Vettel en eindigde Räikkönen twee keer voor zijn teamgenoot - is hij de enige coureur van de drie topteams die dit jaar geen race heeft gewonnen.

Räikkönen gelooft echter dat zijn seizoen door een slechte start werd ondermijnd en is hoopvol over een aanzienlijke verbetering volgend jaar. "Ik wil elk weekend vooraan vechten en volgend jaar voor het kampioenschap kunnen strijden", zei de coureur tijdens het weekeinde van de Braziliaanse GP. "Ik denk dat we dit jaar behoorlijk slecht begonnen zijn, we waren niet echt waar we wat mij betreft hadden moeten staan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS