Formule 1

Kimi Räikkönen baalt: "Wat betreft het kampioenschap is dit resultaat natuurlijk verre van ideaal"

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 mei 2018 11:54 • Print artikel

Een teleurstellende dag voor Ferrari in Barcelona. De Scuderia had vooraf een goed vooruitzicht op het podium maar een technisch defect bij Kimi Räikkönen en een tactische fout bij Sebastian Vettel zorgden ervoor dat ze weer ingehaald zijn door Mercedes in het constructeurskampioenschap. Voor Räikkönen was het alweer zijn tweede uitvalbeurt van het seizoen nadat de Fin al eerder in Bahrein uitviel vanwege een tragisch verlopen pitstop. Extra pijnlijk voor Kimi aangezien ze voor de race juist onderdelen hadden gewisseld om dit te voorkomen.

Kimi Räikkönen

Op de officiële website van Ferrari doet The Iceman zijn verhaal over de Grand Prix: “Mijn race verliep redelijk goed, ik zat in een goede positie en de snelheid was goed. Alles ging soepel en ik had de bandenslijtage ook helemaal onder controle. Alles had heel mooi kunnen aflopen maar helaas is dat niet gebeurd. Op een gegeven moment verloor ik aandrijving. Het lukte nog wel om door te rijden maar dus duidelijk niet op volle snelheid dus reed ik terug naar de pitbox.”

Wat er nou precies mis was met de wagen van de Fin weet hij noch Ferrari niet: “We weten momenteel niet precies wat het probleem was, we moeten eerst de auto terugbrengen naar de fabriek en daar controleren wat er is gebeurd. Wat betreft het kampioenschap is dit resultaat natuurlijk verre van ideaal en ben ik dan ook behoorlijk teleurgesteld. We konden er niets aan doen, maar we zullen moeten doorgaan en sterk terugkomen in de volgende Grand Prix.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS