Formule 1

"Kijk naar Max Verstappen, Pierre Gasly en Charles. Het is goed om te zien dat jonge coureurs..."

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2019 06:21

Antonio Giovinazzi heeft geen zin om vergeleken te worden met de prestaties van Charles Leclerc. De Monegask kende bij Sauber een zeer sterk debuutjaar in de Formule 1 en verdiende daarmee een spectaculaire overstap naar Ferrari. Uiteraard wil de Italiaan ook presteren bij Sauber, maar het is voor hem geen doel op zich om Leclerc te evenaren of verbeteren.

Antonio Giovinazzi


"Ik heb niet veel met hem over zijn overstap gesproken, ik wil me focussen op mijn eigen prestaties", zegt Giovinazzi tegen Autosport. "Ik wil de resultaten van Charles niet evenaren of verbeteren. Mijn doel is om zo goed mogelijk te presteren. Ik heb ook een andere teamgenoot dan Charles. Alles is daardoor anders, maar ik hoop uiteraard dat de auto vanaf de eerste race sneller is. Dan kunnen we vanaf Melbourne gaan pushen."

Toch gaf Giovinazzi wel aan dat hij blij is dat jonge talentvolle coureurs kansen krijgen. "Er zijn veel jonge coureurs die laten zien dat ze die stap waard zijn. Kijk naar Max Verstappen, Pierre Gasly en Charles. Het is goed om te zien dat jonge coureurs zo goed kunnen presteren bij een topteam. Het wordt mijn eerste jaar in de F1 en het is mijn doel om mezelf te verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS