Formule 1

Kevin Magnussen ziet Haas niet in verval als Williams en McLaren komen: "Twijfel is niet nodig"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 19:46 • Print artikel

Het F1-team van Haas kende afgelopen jaar het slechtste seizoen uit haar bestaan. Na jaren waarin de Amerikaanse formatie alleen maar progressie boekte, zette die lijn zich in 2019 niet voort. Haas werd negende met slechts 28 punten en hield alleen het dramatisch presterende Williams onder zich. Coureur Kevin Magnussen heeft er alle vertrouwen in dat zijn team zich in 2020 gaat herpakken.

Kevin Magnussen


De Deen is de eerste die toegeeft dat Haas een tegenvallend seizoen achter de rug heeft. "In onze eerste drie jaar in de Formule 1 hebben we grote stappen gezet", aldus Magnussen in gesprek met Autosport.com. "Misschien lijkt het geen grote prestatie, maar opklimmen van P8 naar P5 bij de constructeurs is echt wel goed. Toro Rosso bijvoorbeeld is nooit in de Top 5 geëindigd. We stonden daar wel en dat is ons derde jaar in de Formule 1. Dat is indrukwekkend en niemand lijkt daar erkenning voor te hebben."

De mindere prestaties van vorig jaar hebben volgens Magnussen invloed op het team. "Ik zat bij een team dat alleen maar naar boven leek te gaan. Dat maakt alles veel positiever. Het hele team voelt die groei. Afgelopen jaar ging het duidelijk minder en dan begin je aan jezelf te twijfelen, maar dat is helemaal niet nodig. We kunnen niet alleen maar vooruit gaan, maar zullen ook niet in een neerwaartse spiraal als Williams en McLaren gaan komen. Die waren compleet de weg kwijt, dat gaat ons niet overkomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS