Formule 1

Kevin Magnussen schaamt zich rot: "Ik heb iedereen laten zien hoe het niet moet"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2019 17:05 • Print artikel

Door de typhoon Hagibis werd de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan uitgesteld naar zondagochtend. Ook op zondag waren er nog harde windvlagen en dat ondervond Kevin Magnussen in de eerste kwalificatiesessie. De Deen spinde in zijn Haas en dat betekende einde kwalificatie. Gelukkig voor hem was de auto op tijd klaar en kon hij de race vanaf P19 aanvangen. Verder dan de 17e plaats voor beide Williams-bolides en de uitgevallen Max Verstappen kwam Magnussen in de race niet.

Kevin Magnussen


"Ik ging vol gas en kreeg ineens wielspin en spinde eraf", legt Magnussen uit tegen Crash.net. "Het was ongelukkig, maar eigenlijk ook wel om je voor te schamen. Ik had die harde windvlaag op die plek niet verwacht. Ik heb iedereen laten zien hoe het niet moet."

Met een betere kwalificatie en strategie had er meer ingezeten, denkt Magnussen. "Als alles klopte en ik had een goede start gehad, had ik veel beter kunnen finishen. En met een betere pitstopstrategie hadden we dan zelfs misschien in de punten kunnen eindigen. Dat is wel frustrerend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS