Formule 1

Kevin Magnussen: "Ik praat niet graag over mijn kwaliteiten, ik blijf liever bescheiden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2021 07:49

De plannen voor de terugkeer van PEUGEOT in het lange afstandsracen krijgen steeds meer vorm. PEUGEOT Sport maakte recent de namen bekend van de zeven coureurs die PEUGEOT Sport in 2022 zullen vertegenwoordigen in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) en bij de 24 Uur van Le Mans. Eén van hen is Kevin Magnussen. De openhartige Magnussen vertelt meer over zijn persoon in een Q&A.

Kevin Magnussen

Wat is jouw motivatie om je bij het PEUGEOT team te voegen voor de terugkeer in de langeafstandsracerij?
"Ik denk niet dat het moeilijk is om daar gemotiveerd voor te zijn. PEUGEOT heeft veel goede prestaties geleverd op Le Mans. Mijn ambitie is om succesvol te zijn en de race te winnen. Gezien hun succes in het verleden, zowel op Le Mans als in de autosport in het algemeen, was het geen moeilijke beslissing om mij bij PEUGEOT aan te sluiten."

Heb je een anekdote uit je carrière waar een van je toekomstige teamgenoten een rol in speelt?
"Ik heb nog niet eerder met een van hen samengewerkt. Natuurlijk ken ik ze allemaal wel en ik ben blij met de line-up die we voor het team hebben. Ze hebben allemaal ongelooflijk veel talent en ik weet zeker dat we goede resultaten gaan neerzetten. Ik heb tegen Jean-Eric geracet in de Formule 1, maar tot nu kende ik hem niet persoonlijk. Ik kijk ernaar uit om hem beter te leren kennen."

Wat betekenen langeafstandsracen en de 24 Uur van Le Mans voor jou?
"Mijn vader heeft meer dan 20 jaar lang Le Mans gereden. Ik heb de race altijd gevolgd en ben er ook al best vaak geweest. Het is mijn droom om de race ook eens zelf te rijden. Ik kan me daar geen betere manier van voorstellen dan met PEUGEOT."

Als ik zeg ‘24 Uur van Le Mans’, wat zeg jij dan?
"Ik wil Le Mans winnen, dat is mijn doel en mijn ambitie.

Welk autosportmoment uit de historie van PEUGEOT is je het meeste bijgebleven?
"Het is moeilijk om te kiezen uit de vele Le Mans-overwinningen die PEUGEOT heeft behaald. Ik denk dat elke overwinning staat voor het succes van PEUGEOT en waar het team tot in staat is. Ik hoop zelf een overwinning aan dat lijstje toe te kunnen voegen."

Met welke raceauto van PEUGEOT zou je graag nog eens rijden?
"De 905! Ik zou graag eens achter het stuur zitten van zo’n coole auto en de vibraties en het geluid om mij heen voelen."

Wat is je lievelingseten?
"Ik hou erg van Indisch eten, zoals kip tikka masala."

Wat is de beste maaltijd voor een race?
"Zeker geen kip tikka masala! Ik heb meestal een variatie: kip, zalm of vis, groente en wat pasta of aardappels. Daarmee krijg je de beste calorieën binnen voor goede energie."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik praat niet graag over mijn kwaliteiten. Ik blijf liever bescheiden en laat op het circuit zien wat ik kan, in plaats van daarover te praten!"



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS