Formule 1

Kevin Magnussen hoopt dat hij niet meer als oud omaatje hoeft te rijden: "It was a joke"

Uitgegeven door Bart • 7 februari 2019 19:20 • Print artikel

Kevin Magnussen was er vorig jaar helemaal klaar mee om tijdens races brandstof te moeten sparen. Tijdens de Grand Prix van Amerika werd de Deen van Haas gediskwalificeerd, omdat hij de maximaal toegestane hoeveelheid brandstof van 105 kilogram met 107 gram had overschreden. De limiet gaat in 2019 met 5 kg omhoog. "We mogen meer brandstof meenemen, dat is een goede verandering", zei Magnussen tijdens de launch van de Haas-bolide tegen Autosport.

Kevin Magnussen


"Het meest frustrerende is als je te vaak brandstof moet sparen", keek Magnussen terug op zijn frustraties van vorig jaar. De coureur vond zelfs dat hij als een oud omaatje rond reed. "Een beetje is niet erg, dat heb je altijd wel in de F1, maar de manier waarop wij het een aantal keer moesten doen, dat was ťťn grote grap."

Een andere hoop van Magnussen is dat Pirelli met wat conservatieve banden op de proppen komt. "Dat geeft ons meer kansen om in te halen. Als je kijkt naar Mexico, daar werkte het totaal niet bij ons. We waren acht seconden langzamer dan we zouden kunnen zijn met nieuwe banden. Dat is zeer frustrerend. Ik hoop dat we deze extreme dingen niet meer mee gaan maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS